Två personer promenerar längs strandkanten under blå himmel.
Foto: Kristina Strand Larsson /Ikon

Om Källstorps församling

Källstorps församling är en del av Lunds stift. Geografiskt finns vi så långt söderut vi kan komma i Sverige och närmsta större stad är Trelleborg.

Lite kort om Källstorps församling

Källstorps församling ligger i Trelleborgs kommun på Söderslätt. Församlingen är Sveriges sydligaste och bildades år 2002 när nio mindre församlingar slogs samman.
I församlingen är ungefär 65 procent kyrkotillhöriga.

Bilden av vår församling för utomstående präglas av dess landskap, den vackra kustremsan, Smygehuk med sin välkända fyr och de gula rapsfälten. Många människor tycker att vår församling är en vacker plats att vara på vilket märks på det stora antalet turister och famlijeboende som ärvs i generationer.

Församlingens andakts- och verksamhetsliv tar människors olika frågeställningar på allvar, både det som känns gott och det som skaver. Det finns utrymme för hela livet.

Vår identitet präglas av människors stora omtanke om församlingen. Vi uppfattar ofta en kärleksfull värme i våra sammanhang, vi tar hand om varandra.

Besök oss gärna

I vår församling finns nio kyrkor och tolv kyrkogårdar. Kyrkorna är väldigt olika, både exteriört och interiört. Mellan 1 maj och 30 september är kyrkorna öppna vardagar kl. 9.00--15.00. För öppning vid andra tider är du välkommen att kontakta oss.

Vårt församlingshem och vår församlingsexpedition finns i Östra Torp, norra Smygehamn. Öppettider för expeditionen är helgfri måndag, tisdag och torsdag kl.

10.00--12.00.

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig till oss som arbetar i Källstorps församling. Här hittar du kontaktuppgifter, både till församlingsexpedition och kyrkogårdsförvaltning.

Dukat bord med gamla kaffekoppar.

Församlingsbladet Källan

Här kan du läsa församlingsbladet Källan. Vill du ha ett pappersexemplar? Kontakta församlingsexpeditionen.

Människor som köar utanför en kyrka. Vid den öppna dörren sitter en lapp med texten Vallokal.

Församlingens uppdrag och organisation

Svenska kyrkan finns på nationell nivå, stiftsnivå och församlingsnivå. De olika nivåerna innebär olika arbets- och ansvarsområden.

Några ungdomar står i en sal och pratar med ärkebiskop Martin Modéus.

Välkommen som medlem

Som medlem är du med och gör det möjligt för kyrkan att göra gott.