Två konfirmander hjälps åt att klä på sig sina vita särkar.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Konfirmandgrupper 2024-2025

Här hittar du konfirmandgrupper för 2024-2025. Du kan klicka på grupperna för att se mer information. När du klickar på grupperna kommer du till en sida som heter "hitta konfirmation". Där finns mer information om varje grupp.

Anmälan öppnar 16 maj klockan 9:00.

Du som är född 2010 och bor inom Maria, Gustav Adolfs, Raus och Kvistofta församlingar i Helsingborg får en konfirmandfolder i brevlådan under vecka 19. Redan nu kan du ladda ner foldern här nedan.

Här kan du ladda ner vår konfirmandfolder för 2024-2025.

1. Konfirmand i S:ta Anna 2024-2025

Du har bara ett liv - spelar det någon roll hur du lever det? Med lek, samtal, skratt och allvar utforskar vi livet och kristen tro. Vi tar då hjälp av Frälskarkransen, ett armband där varje pärla har ett namn och en betydelse.

2. Tisdagsgrupp Elineberg 2024-2025

Vi träffas på tisdagar både höst- och vårtermin för att tillsammans fundera kring tro och liv. På träffarna kommer vi att skapa, samtala, dramatisera, leka, utforska Bibeln och be tillsammans. Under året åker vi på två korta läger.

3. DGH 25 (2024-2025)

Ser du fram emot nya utmaningar, få möjlighet till att fundera över livets svåra frågor och förhoppningsvis få vänner för livet? Det gör vi. Under din konfirmationstid kommer vi att åka på tumlarsafari, åka på läger och andra äventyr. Vi kommer att prata om medmänsklighet, relationer och vad det innebär att vara kristen.

En mörk skog, i mitten ser vi ett svärd med dekorerat skaft nedstucken i en sten.

4. Rollspel- och lajvkonfirmander

Som rollspels- och lajvkonfirmand så kommer du att utforska kristen tro och tradition i dess mest spektakulära form då vi kommer att ge oss ut på en tidsresa till den tid då Svea rike vägde mellan det hedniska och det kristna, en tid då frågan ställdes på sin spets. Vårt huvudläger är alltså ett lajv och tillsammans med hundratals andra kommer vi att leva i den fantasivärlden som också befolkas av troll, alver och allsköns sagoväsen. Mycket är förstås lek, men frågorna om tro och om livet är på allvar.

En grupp ungdomar i konfirmationskåpor går i nedför altargången. Den som går först håller ett träkors. Altaret ses i bakgrunden. Det är folk i kyrkbänkarna.

5. XPloring Deluxe 2024-2025

Genom olika aktiviteter som drama, skapande, musik, bak, samtal, upplevelseutflykter och läger kommer du tillsammans med andra i gruppen få möjlighet att fundera kring den kristna tron och dina frågor om livet och Gud.

ett barn i yngre tonåren går på en lina och håller sig i en lina ovanför huvudet. Hen har sele och hjälm. Träd i bakgrunden och blå himmel.

6. XPloring Äventyr 2024-2025

Genom olika aktiviteter som drama, skapande, musik, bak, samtal, upplevelseutflykter och läger kommer du tillsammans med andra i gruppen få möjlighet att fundera kring den kristna tron och dina frågor om livet och Gud.

Närbild på ett gammaldags altare med tre stora blombuketter, ett kors och flera ljusstakar.

7. XPloring Intense påsklovet 2025

För dig som vill vara i en liten grupp och inte vill åka på läger. Vi träffas under hela påsklovet och fördjupar oss i påskens budskap. Det finns möjlighet att anmäla sig ända fram till en vecka innan vi börjar, i mån av plats.

Två unga kvinnor sitter och samtalar.

8. XPloring andra chansen 2024-2025

För dig i åldern 16-96 som missade konfirmationen eller vill diskutera livsfrågorna igen. För den som vill leder träffarna till konfirmation. Plats: Rydebäcks församlingshem. Tid: kommer vi överens om. Kontakt: Mattias Olofsson 0708-37 33 50

En spegel ligger i gräset, en flicka ser sig själv uppifrån, en annan flicka står bredvid,. På gräset ligger också papper utspridda.

9. Sommarkonfirmand i S:ta Anna 2025

Sommarkonfirmand i S:ta Anna är ett lite lugnare alternativ med dagträffar utan övernattningar. Vi gör några utflykter och utforskar tro och liv med hjälp av Frälsarkransen, ett armband där varje pärla har ett namn och en betydelse.

Fem tonårskillar sitter på en brygga. Man ser vatten och grönska bakom dem. De läser.

10. Sommarkonfirmand i Arild 2025 FULLTECKNAD

Gruppen är fulltecknad. Gillar du att vara på ett längre läger är detta ett alternativ för dig. Här får du möta livets stora frågor med hjälp av livets pärlor, ett armband där varje pärla har ett namn och en betydelse.

Närbild på en person som sitter med ett papper i knät och målar något med en pensel på pappret. På ena armen, flera armband, bland annat frälsarkransen

11. Sommarläger i Raus församling 2025 FULLTECKNAD

Gruppen är fulltecknad. Ett härligt sommarläger på Steningegården i Halland precis när skolan slutat. Tillsammans fyller vi dagarna med upplevelser, skapande, samtal om Bibeln, tro och liv, lek, bad, drama och musik. Vi firar också gudstjänster och ber tillsammans. Du får möjlighet att lära känna nya vänner och växa som person.

Fyra glada ungdomar har tagit en selfie. Två killar och två tjejer.

12. Sommarkonfirmander i Olof 2025

S:t Olofs sommarkonfirmander åker på ett grönskande sommarläger till Arild i juni. Vi träffas också vid några tillfällen i S:t Olofs kyrka i början av sommaren för att lära känna varandra innan lägret. Med en blandning av utmaningar, lek och gemenskap tar vi oss an frågor kring livet, relationer och Gud.

Fem ungdomar springer på stranden i solljus.

13.XPloring sommaren 2025

En grupp för dig som vill åka på sommarläger för att utvecklas tillsammans med andra, där gemenskapen står i fokus. Vi vill visa att kristen tro kan sprida hopp och kärlek i vår värld idag.