Trio Riche sitter i en spegelsal med instrument i knät.
Foto: Privat

Kammarmusik av Prokofiev och Ravel

Nyhet Publicerad

Trio Riche, med violin, cello och piano, spelar kammarmusik av mästarna Prokofiev och Ravel lördag 20 juli klockan 18 i Gamla Uppsala kyrka.

Sommarmusik i Gamla Uppsala Kyrka

Lördag 20 juli, kl 18.00

Det är sagt att Maurice Ravel var en av få franska kompositörer som sovjetiska tonsättaren Sergej Prokofjev respekterade. De är båda kända för sina bombastiska orkesterstycken och stämningsfulla balettkompositioner, men den här kvällen är det kammarmusik från de två mästarna som står i centrum. 

Bakom instrumenten hittar vi den nya och unga Trio Riche som funnit varandra som spännande solister och nu format en triangel av intimt samspel.

Danial Shariati är född 1997 i Stockholm och började spela violin redan som 4-åring. Efter kandidat- och masterstudier vid Kungliga Musikhögskolan vann han sin första provspelning som alternerande konsertmästare i Göteborgsoperan 2022. Därefter har han som konsertmästare gästat många orkestrar runt om i landet. Danial är också passionerad kammarmusiker.

Fred Lindberg tog 2020 examen vid Kungliga Musikhögskolan. Under åren har Fred Lindberg tilldelats flera utmärkelser och priser. Han har framträtt som solist med bland andra Bergens Filharmoniska Orkester och Kungliga Musikhögskolans symfoniorkester. Idag är han professionell musiker i olika orkestrar, i kammarmusiksammanhang och som solist.

Efter studier vid Musikhögskolan i Stockholm och Edsbergs Slott har Pontus Carron de senaste åren mottagit toppriser i Sveriges flera prestigefyllda tävlingar för klassiska musiker. De senaste årens framgångar har lett till inbjudningar vid festivaler runt om i Europa och solistframträdanden med bland andra Kungliga Filharmonikerna i Stockholm, Malmö Symfoniorkester och Norrlandsoperans Symfoniorkester.

Fri entré, kollekt till musikverksamheten.

Varmt välkomna!