Aktiviteter under regnbågen

I höst kommer flera aktiviteter med regnbågstema äga rum i Vantörs församling, som en bokcirkel för HBTQ-personer och konserter temat "Förbjuden kärlek".

Bokcirkel för HBTQ-personer

En onsdag i månaden 18.30 i Vantörs kyrka. Start: 25 september. 

Vi högläser och reflekterar kring texter med olika teman. För HBTQ-personer. Skicka intresseanmälan till Are Norrhava: are.norrhava@svenskakyrkan.se 

Bokcirkelledare: Are Norrhava, präst och Lovisa Tideström Underdal, präst.

***

Konsertserie: Förbjuden kärlek - musik och lyrik bortom normen

Förbjuden kärlek - musik och lyrik bortom normen, är en konsertserie i två delar som handlar människor som levt och älskat utanför normen. Hör tolkningar av poeter, musiker och mystiker som utmanat, inspirerat och blåst nytt liv i sina traditioner!

Rumi & Shams

Söndag 22 september 18.00 i Vantörs kyrka

Först ut är de älskande Rumi och Shams. Här varvas lyrik av den persiske mystikern Rumi (1200-tal), om kärleken till Gud och själsfränden
Shams, med musikaliska tolkningar av sångerskorna Fairuz (Libanon) och Umm Kulthum (Egypten).

Medverkande: Eido Al Fakir, sång och gitarr. Are Norrhava, recitatör/textläsare. 

Sapfo, Boye & Brontë

Söndag 3 november 18.00 i Vantörs kyrka

Brontë, Boye, Dickinson, Winterson och Sapfo - röster från olika tider som mer eller mindre fått dölja sitt skrivande, sina inre liv och sin kärlek. Men som trots sina samhällens regler och konventioner vågat drömma, skapa och älska. 

Medverkande: Sofie Livebrant, sång och gitarr. Max Schultz, gitarr. Alex Wanngård, recitatör/ textläsare.

Samtal om dragkultur

Filmat samtal: Gud i drag

Är dragshow bara kul underhållning eller går det i själva verket djupare än så? Se dragartisterna Adam Risberg (Admira) och Carlos Romero Cruz (Carnita Molida) i ett samtal om dragkultur med prästen Are Norrhava.