Foto: Henrik Mill

Café Malin - invid domkyrkan

Ett stenkast från Västerås domkyrka ligger Café Malin, inhyst i det historiska Konsistoriehuset med anor från 1600-talet. Här kan du mellan maj och september njuta av gott hembakat i historisk miljö.

Café Malin är öppet 1 maj – 22 september.

Öppettider
Måndag – fredag klockan 11:00-18:00
Lördag, söndag och helgdagar klockan 11:00-16:00

Tel: 010-160 82 10, vasteras.cafemalin@svenskakyrkan.se

Modernt, hembakat och hållbart! Kontantfritt, tillgänglighetsanpassat och barnvänligt! 

Besök oss på facebook!

Vi finns på facebook. Följ oss gärna där!

Café Malin på facebook

Om caféet

På Café Malin kan du njuta av gott hembakat kaffebröd i en historisk miljö under sommarhalvåret. Stängt för säsongen! Öppnar i maj.

Vem var Malin?

En stark kvinna av sin tid som var med och drev den första ordnade undervisningen för flickor i Sverige.

En hand håller i en mobil med skärmbild om kyrkguiden som visar adressen för kyrkan.

Appen Kyrkguiden

Appen Kyrkguiden hjälper dig hitta till våra kyrkor. I kalendern finns gudstjänster, konserter och andra evenemang. Appen är gratis och finns för både iPhone och Android.

Aktuella meddelanden

Vi öppnar den 1 maj 2024!

Den 1 maj är det äntligen dags för Café Malin att slå upp portarna för säsongen. Västeråsare och andra besökare välkomnas till det som kommit att bli en lugn oas mitt i stan.

I caféet bakas det mesta från grunden och självklart finns gluten- och laktosfria alternativ, samt veganska alternativ. Personalen tillverkar smörgåsar, sallader och wraps på plats. Det serveras även lättare lunch såsom pajer och pannkakor.

Café Malin, som drivs av Svenska kyrkan Västerås, ligger strax intill domkyrkan i det gamla Konsistoriehuset med anor från 1500-talet. Husets två våningar har cirka 65 sittplatser och det går bra att boka något av rummen eller bord för sällskap. Kontakta caféet via telefon eller e-post om du vill boka.

Vid fint väder är det uteserveringen i trädgården som lockar mest. Trädgården är en härlig oas och Café Malin är det enda caféet i centrum med en gräsmatta att springa runt på. Hundar är också välkomna till Café Malin, både i trädgården och inomhus.