Foto: Henrik Mill

Cantores Mariae

För flickor från 10 år.

Är en kör för flickor från cirka 10 år, som kommit en bit på väg i körsjungandet. Flickor från aspirantkören flyttas naturligt upp i denna kör, men självklart är alla flickor välkomna att söka. Man kan läsa och lyssna; man blir indelad i stämmor, och har hunnit utveckla sin röst. Lekfullheten finns även här och vi börjar utforska notläsning, röstens och rummets möjligheter. För att ha bra energi till allt detta bjuder vi på mackor i pausen.

Körflickornas identitet och gruppkänsla blir på ett naturligt sätt förstärkt genom sångövningar och olika framträdanden, där vi genom trygghet och glädje jobbar med att förmedla känslor och texter, och självklart i vårt fall, via musiken. Vi sjunger i gudstjänster och medverkar i konserter i Domkyrkan.

Cantores Mariae

Undrar du hur en provsjungning går till?
Jo, du får sjunga en sång som du själv gillar, ”Blinka lilla stjärna” går utmärkt. Vi jobbar lugnt och ser till att du känner dig trygg. Vi kollar omfång, det vill säga vilka toner du kan ta. Du får härma lite toner, och om du söker till de äldre körerna får du också visa att du kan följa med i en notbild. Du får lite tips om vad du kan tänka på, vad du eventuellt behöver öva på och om det finns plats för dig i kören.

Dag och tid: Tisdagar 17.15-18.25
Plats: Kyrkbacksgården
Kontakt: Anna-Karin Annmo, anna-karin.annmo@svenskakyrkan.se, 021-81 46 17