Foto: Henrik Mill

Vocalis Mariae

För unga kvinnor 13-25 år.

Är en kör för flickor/unga kvinnor som hunnit en bra bit i sitt körsjungande. Även här kan man bli uppflyttad från Domkyrkans yngre körer, men det är självfallet öppet för alla tjejer att söka. De flesta i kören är i gymnasieåldern, några yngre, några äldre. Många kommer och gör sina läxor i väntan på övningen och andra kommer i god tid för att hinna med lite tjejsnack. Det finns mackor om man behöver lite energipåfyllnad.

I Vocalis Mariae jobbar vi med mer avancerad musik som vi framför både i gudstjänster och vid olika konserter. Därför bör man ha tidigare körvana och kunna läsa noter så att man hänger med. Ett bra gehör behövs också, men framför allt ska man ha en bra röst och en stor vilja att satsa på kören. Resultatet blir en flickkör som klingar rent, som kan arbeta snabbt och seriöst, som vill utveckla röstens möjligheter och ha gränslöst roligt under tiden.

Vocalis Mariae

Till den här kören är det provsjungning, då man träffar körledaren ensam.

Undrar du hur en provsjungning går till?
Jo, du får sjunga en sång som du själv gillar, ”Blinka lilla stjärna” går utmärkt. Vi jobbar lugnt och ser till att du känner dig trygg. Vi kollar omfång, det vill säga vilka toner du kan ta. Du får härma lite toner, och om du söker till de äldre körerna får du också visa att du kan följa med i en notbild. Du får lite tips om vad du kan tänka på, vad du eventuellt behöver öva på och om det finns plats för dig i kören.
Dag och tid: Tisdagarkl 18.30-20.30
Plats: Kyrkbacksgården.
Kontakt: Anna-Karin Annmo, anna-karin.annmo@svenskakyrkan.se, 021-81 46 17