Foto: Luleå stift

Vill du bli kyrkvärd?

Nyhet Publicerad

Kyrkvärdar hjälper till i gudstjänsten med att bland annat välkomna, tända ljus, läsa bibeltexter och ta upp och räkna kollekt.

Som kyrkvärd är du värd i ”Guds tjänst” och du har som din frivillga och betydelsefulla uppgift att skapa delaktighet och hemkänsla för gudstjänstdeltagarna. Vårt mål är att alla som kommer till kyrkan ska känna att de har ett utrymme där, att de är inkluderade och att de tillsammans med dem som tjänstgör blir en del av ett sammanhang. Där är du en viktig ”kugge” som kyrkvärd tillsammans med församlingens personal. Tjänstgörande personal finns alltid till hands om du har frågor. 

Som ett exempel kan du ge en trygghet vid dörren när kyrkobesökaren kommer in. Att få bli mött av någon, att få växla ett ord, eller få ställa en fråga är en god början till gudstjänsten. Gud är relation, och vi är med och skapar goda gudsrelationer när vi möter människor.

Läsa Bibels texter
Kyrkvärdar, kan om de vill, läser söndagens texter i överenskommelse med tjänstgörande präst. Oftast handlar det om gammaltestamentlig- och episteltext

Kyrkorådet utser kyrkvärdar
Det är kyrkorådet som utser kyrkvärdar, men du kan anmäla ditt intresse. Den som är döpt, minst 16 år och folkbokförd i församlingen kan bli kyrkvärd.

Låter det intressant? 

Kontakta Pajala församling

Tfn: 0978-758 80 
E-post: pajala.forsamling@svenskakyrkan.se
Adress: Laestadiusvägen 38, 98431 Pajala

Öppettider expeditionen i Pajala:
Måndag och tisdag: 09:00-12:00
Onsdag: Stängt
Torsdag: 13:00-15:00
Fredag: endast telefontid 09:00-12:00

Kontakta personalen