Funktionen för att bädda in sociala medier tas bort

Nyhet Publicerad

Via funktionen Sociala medier har du kunnat bädda in flöden och poster från sociala medier och vår egen bloggportal. Nu tar vi bort möjligheten att bädda in innehåll från Facebook, Instagram och X. Du kommer fortfarande att kunna bädda in innehåll från Svenska kyrkans bloggportal.

 

Det finns flera anledningar till att funktionen tas bort. I första hand handlar det om risker ur ett GDPR-perspektiv eftersom respektive tredjepart (t.ex. Meta eller X) sätter tredjepartskakor på den som besöker sidor på svenskakyrkan.se där sociala mediefunktionen är inlagd.

En annan anledning är att funktionaliteten är svår att underhålla då tredjepartsleverantörerna ofta ändrar sina förutsättningar. Även om vi anpassar oss efter förutsättningarna så kan personliga säkerhetsinställningar både på Facebook och i webbläsaren göra att sociala medie-flödena inte syns som de ska.

Befintliga inbäddningar av sociala medier släcks ner

Om du har bäddat in poster eller flöden från sociala medier på din webbplats kommer de att försvinna vid webbleveransen 14 maj. Om du vill fortsätta tipsa om era sociala medie-kanaler kan du i stället göra det genom att

  • göra en vanlig brödtext-länk
  • skapa en fristående puff med länk till kontot
  • länka till enhetens sociala medie-konton i sidfoten.