Hans Kennemark, Stefan Wingefors och Pelle Gustafsson

Folk, Jazz och Bach på svenska

Tisdag 25 juni 19.00 Vadstena klosterkyrka

Två riksspelmän möter en jazzpianist – det blir musik av bästa märke: Hans Kennemark med sitt intensiva, drivna spel av Västgötalåtar, Pelle Gustafsson, en av pionjärerna inom att spela ”Bach på Svenska”, med tjusigt Bingsjöspel parat med klassiskt, och Stefan Wingefors, pianist i Bohus Big Band och även flitigt anlitad kontrabasist – en levande jazzlegend.

Samspelet började med en turné till Frankrike 2007 med ett program med svensk folkmusik och nyskrivet av Hans Kennemark. Sedan dess har gruppen gjort sommarturnéer varje sommar med egna verk, traditionell och arrangerad folkmusik med stänk av barockkaraktär samt någon klassisk pärla. Ett av trions paradnummer är ”Gavottpolskan”. Den ingår i Bachs D-dur-svit och förvandlas till en yster polska, lite på västerdalsvis.

Fri entré. Kollekt.

Hans Kennemark har turnerat internationellt med grupper sedan början av 80-talet. Man har kunnat höra honom i grupper som Forsmark Tre, Bäsk, Tritonus, Septentrio och Nordik Tree där han medverkat till att sprida den västgötska musiken vida omkring. Som kompositör och arrangör har han gjort folkmusiken
tillgänglig för en bredare publik inom Sverige och internationellt.

Pelle Gustafsson är utbildad violinist och jobbar som frilansmusiker inom klassiskt och folk.

Stefan Wingefors är heltidsmusiker och spelar piano i Bohus Big Band och bas i olika konstellationer. Han är också (Sveriges enda?) stumfilmspianist. En levande jazzlegend.