Svenska kyrkan Växjö tar emot Växjö kommuns trädpris 2024
Foto: Annelie Athee/Svenska kyrkan Växjö

Svenska kyrkan Växjö har fått Växjö kommuns trädpris 2024

Nyhet Publicerad

Igår 2024-09-12 mottog Svenska kyrkan Växjö, Växjö kommuns trädpris 2024 för arbetet med att göra Skogslyckans kyrkogård till den vackra plats den är och för att den bidrar med grönska och grönstruktur i Växjö.

Motiveringen lyder:

”Träden har stor betydelse i Växjö. De är inte bara vackra att beskåda, de är även värdefulla ekologiskt och bidrar till ett behagligt klimat. Växjö kommun vill med årets trädpris uppmuntra Svenska kyrkan och dess personal att fortsätta vårda och värdesätta träden på Skogslyckans kyrkogård. Svenska kyrkan förvaltar och utvecklar flera av Växjös viktigaste grönområden och trädmiljöer. Skogslyckans kyrkogård kanske är den finaste. Besöker man den slås man av hur vacker, varierad och välskött den är. Läget mitt i Växjö stad gör den till en grön oas och lunga som ger oss syre, svalka och skönhet.”

Utmärkelsen mottogs i paviljongen på Linnés arboretum och delades ut av ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden, Otto Lindlöf. Representanter för kyrkogårds- och fastighetsförvaltningen var Mats Fransson, lagförman på Skogslyckans kyrkogård, Linda Lundin, landskapsingenjör samt Karin Ljung, ordförande i begravningsutskottet. Övriga två pristagare var privatpersoner.