Ärkebiskop Martin på DN Debatt: ”Jag ber för våra politiker – det behövs i nödens tid”

Nyhet Publicerad Ändrad

Ärkebiskop Martin skriver på debattplats i Dagens Nyheter om att det öppna och tillitsfulla samhället behöver få försvara sig och att det behövs kraftfulla åtgärder för att förhindra brott och bekämpa gängkonflikterna. Samtidigt skriver han: "... tillsammans behöver vi orka hålla kvar blicken på vilket samhälle vi vill ha på lång sikt".

Ärkebiskop Martin skriver bland annat: ”Vi lastar inte hela grupper av människor för det som kriminella nätverk och människor som göder dessa är ansvariga för. Syndabockstänkande kan framstå som en attraktiv förklaringsmodell, men historien visar att det är en farlig väg att slå in på. I det långa loppet enar det aldrig ett samhälle. Det slår sönder.”

Ärkebiskop Martin menar att det är mot våldet vi ska vända oss och inte mot varandra. Han avslutar texten med med en uppmaning: ”Vi har valt våra politiker för att vi litar på att de har klokhet och kapacitet att leda oss i en svår situation. Och för att vi litar på att de visar återhållsamhet och inte överreagerar. Jag ber för våra politiker och hoppas att många är med mig i detta.”

Läs hela debattartikeln i Dagens nyheter: https://www.dn.se/debatt/jag-ber-for-vara-politiker-det-behovs-i-nodens-tid/