Kyrkostyrelsen antog skrivelsen om kyrkohandboken

Nyhet Publicerad

Kyrkostyrelsen beslutade den 14 juni att överlämna Kyrkohandbok för Svenska kyrkan del 1 till kyrkomötet. I skrivelsen ingår, som bilaga, förslaget till kyrkohandbok som är tänkt att användas från och med pingstdagen 2018.

– Kyrkostyrelsens beslut är ett viktigt steg i arbetet för en ny kyrkohandbok. Den processen har pågått i många år och engagerat i stort sett alla församlingar, och många fler som bidragit med erfarenheter och expertis, säger ärkebiskop Antje Jackelén, ordförande i kyrkostyrelsen. 

– Det känns både glädjande och väldigt stort att vi har tagit det här beslutet! Nu ser jag fram emot behandlingen i kyrkomötet, säger kyrkostyrelsens vice ordförande Wanja Lundby Wedin.

Tidplan
Kyrkomötets läronämnd behandlar ärendet vid sitt sammanträde den 30-31 augusti och avger därefter sitt yttrande till kyrkomötet.

Beslut i frågan om ny kyrkohandbok fattas under kyrkomötets session II, 20-23 november. Ärendet behandlas dessförinnan i kyrkomötets gudstjänstutskott under session I, 3-6 oktober. Gudstjänstutskottet har också fått extra tid till förfogande och kommer att