En enkel tallrik med orangebrun rykande soppa. Bordet runt omkring är fyllt av glas, koppar, bröd och dekorationer.
Lyssna

Sopplunch & föredrag, Lillkyrka

En mötesplats i Lillkyrka församlingsgård som börjar med ett föredrag och fortsätter med soppa och gemenskap. Soppan kostar 40 kr. 

Tid: Fredagar kl 12.00- ca 13:35
Datum HT24: 20 sep, 18 okt och 15 nov 
Plats:
Lillkyrka församlingsgård
Program:

  • 20 september: "Pionjären Britta Holmström och Individuell Människohjälp", Birgitta Brolin berättar och Ulla Lindgren säljer dukar med mera.
  • 18 oktober: "Kråkendals skulpturpark" Har du hört talas om skulpturparken i Kumla, Boglösa? Eller kanske konstnären Göran Lacksell, som gjorde förlagan till hela Södra Trögdtapeten? Han har i flera år jobbat med en skulpturpark i skogen bakom huset. ”Kråkendals skulpturpark” kallar han den efter ett gammalt torp som en gång fanns där. Tre somrar har kyrkan bjudit in till vandringsgudstjänst i parken – men de två senaste gångerna har gudstjänsten fått flytta in på grund av regn.
    Nu har du möjlighet att faktiskt få uppleva Kråkendal, fast via ord och bild. Göran gästar sopplunchen och inleder med att berätta om sitt livsverk.
  • 15 november: "Björkeby – om Trögden i tiden", författaren Eva Emanuelsson berättar om sina romaner om livet på landet. 

Se även löpande information på Boglösa och Veckholms församlingars Facebooksida

Kontaktperson: Erika Cyrillus, se nedan

Erika Cyrillus

Präst, Kommininster, Svenska kyrkan Enköping

Grupper & verksamheter

Här hittar du mötesplatser för barn, ungdom och vuxna. Vi har körverksamhet, soppluncher, bibelstudium, sorgegrupper och mycket annat. Vi finns också på Sjukhuskyrkan och Ledningsregementet.