Foto: Foto: Paul Jeffrey /ACT/IKON

Internationellt arbete

Internationellt arbete är ett viktigt område för Skara stift. Vi vill vara med och skapa en bättre värld.

Som en del av Svenska kyrkan tillhör stiftsorganisationen världens största nätverk: den världsvida kristna kyrkan. Målet för Svenska kyrkans internationella arbete är en rättvis värld utan hunger, fattigdom och förtryck.

Internationella ombud

Svenska kyrkans internationella arbete har sin bas i de lokala församlingarnas internationella grupper vars medlemmar kallas ombud. Dessa ombud väljer ledamöter till stiftets internationella råd. Ordförande i stiftets internationella råd är Birgit Kullingsjö. 

Vill du engagera dig för en bättre värld så kontakta i första hand din församling. Om du är osäker på vilken församling du tillhör kan du ta reda på det genom Hitta din församling längst ner på den här sidan.

Stiftet har också en internationell sekreterare som arbetar med de här frågorna. Kontakta gärna honom om du har tankar eller frågor kring Svenska kyrkans internationella arbete e-post klick. 

Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan finns också på plats runt om i världen för de svenska medborgare som vistas utomlands. Var utlandskyrkan finns och hur den fungerar kan du läsa mer om här.

I stiftet finns ett SKUT-råd vars ordförande är Göran Sagen. I församlingarna finns ombud för utlandskyrkan.

Här hittar du kontaktuppgifter till SKUT-rådet i Skara stift

Vill du engagera dig?

Svenska kyrkan i utlandet

Svenska kyrkan i utlandet finns för dig som är turist, utbytesstudent, au-pair, arbetar utomlands eller av någon annan anledning vistas i ett annat land. Att få möjlighet att umgås och göra aktiviteter på svenska betyder mycket för många.

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Ansök till utbytesprogrammet

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania. Sista ansökningsdag är 15 mars.

En grupp ageravolontärer. En ung kvinna talar i en magafon.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!