Säsong 7
Avsnitt 36. Ute Steyer, rabbin för judiska församlingen och stora synagogan i Stockholm. Om antisemitismen i Europa, om förutsättningarna för judiskt liv i Sverige och om Sverige som ett fredsskadat land och dess brist på god stridskultur. Och om att kunna käfta med Gud!
Avsnitt 35. Alf Svensson, politiker och tidigare partiledare för Kristdemokraterna. Om demokratins utmaningar, högerpopulism förr och nu och allemansrätten till bibelns berättelser. Dessutom om deras syn på åldrande och arbete, och hur det är att vara partiledare i 31 år.
Avsnitt 34. Jonna Bornemark, docent i filosofi och lektor på Södertörns högskola. Om filosofi såklart, om hennes bok Det omätbaras renässans, om icke-vetande, mikromotstånd och kroppslighet. Avsnittet går inte längre att lyssna på då Svenska kyrkan saknar aktuellt samtycke från gästen.
Avsnitt 33. Anders Wijkman, författare och samhällsdebattör. Om att det äntligen behövs en reformation av ekonomin, hur viktigt civilsamhället är för klimatfrågan och den svårfångade balansen mellan hot och hopp. Avsnittet går inte längre att lyssna på då Svenska kyrkan saknar aktuellt samtycke från gästen.
Säsong 6
Avsnitt 32. Kenneth Mtata, generalsekreterare för Zimbabwes kristna råd, om utvecklingen i Zimbabwe, avgudadyrkan i politiken och förståelig rädsla. Också om att titta djupare i våra krukor och om att reboota världen mjukt. Samtalet förs på engelska. Avsnittet går inte längre att lyssna på då Svenska kyrkan saknar aktuellt samtycke från gästen.
Avsnitt 31. Agnes Aboum, ordförande för kyrkornas världsråds centralkommitté, om kvinnligt ledarskap (särskilt i konflikter), att det krävs trons mod för att ha hopp och relationerna mellan Afrika och Europa. Samtalet förs på engelska. Avsnittet går inte längre att lyssna på då Svenska kyrkan saknar aktuellt samtycke från gästen.
Säsong 5
Avsnitt 30. Marie Persson Njajta, ledamot i Sametinget - om samer och urfolksfrågor, om demokratiskt engagemang och att införa en sanningskommission för det samiska folket, och om filmen Sameblod. Avsnittet går inte längre att lyssna på då Svenska kyrkan saknar aktuellt samtycke från gästen.
Avsnitt 29. Barbro Dahlbom Hall, pionjär inom ledarskapsutveckling och författare - om makt, sex och kön, om #MeToo och om att vara bottentung. Avsnittet går inte längre att lyssna på då Svenska kyrkan saknar aktuellt samtycke från gästen.
Avsnitt 28. Kristina Lindquist , kulturjournalist - om teaterkritik, kultursnobbism och tinderlitteratur, om det som fascinerar med Jesus och de flytande gränserna mellan att tro och inte tro.
Avsnitt 27. Olle Wästberg, politiker och diplomat - om hur demokratin mår, om civilsamhällets erodering och att det behövs en kulturrevolution inom partierna. Och om trossamfundens och Bibelns betydelse, och om hur det är att vara svensk generalkonsul i New York den 11 september 2001.
Avsnitt 26. Paul Hansen, fotograf - om ikoniska bilder, krigsreportage och återhämtning. Och om vilka bilder han inte tar.
Avsnitt 25. Patrik Oksanen, politisk redaktör och författare - om gräshoppor, Armageddon och guldkalvar. Och om Rysslandspolitik och fake news.
Säsong 4
Avsnitt 24. Jan Eliasson, diplomat- om Dag Hammarskjöld, David och Goliat, FN:s svagheter och förtjänster, och om världens ljus och mörker.
Avsnitt 23. Emanuel Karlsten, journalist - om sociala medier, näthat, kyrka och samhälle. Livepodd från höstens bokmässa i Göteborg.
Avsnitt 22. Sara Danius, Svenska Akademiens ständiga sekreterare - om språkglädje, Bob Dylan och att vara fast i en klänning.
Avsnitt 21. Carl Bildt, politiker - om världsläget, krig, fred, förlåtelse och försoning.
Avsnitt 20. Agneta Pleijel, författare- om Sverige som kulturnation, om bildning, bibelöversättning och sanning.
Avsnitt 19. Annika Elias, förbundsordförande för Ledarna - om ledarskap, värderingar, förändringar i arbetslivet genom digitalisering och om man måste kunna älska för att vara en bra ledare.
Avsnitt 18. Lotta Schelin, fotbollsspelare - om prestationer, att locka fram det bästa hos varje individ och sträva mot ett gemensamt mål, men också om hennes engagemang för en rättvisare värld.
Avsnitt 17. Niklas Orrenius, journalist och författare - om nationalism, årets ord 2016 och journalister som jordens salt.
Avsnitt 16. Emma Persson, advokat i asylrätt och brottmål – om flyktingsituationen i världen, Sveriges roll och mänskliga rättigheter.