Medarbetare

Yrken och titlar i kyrkan

 En av prästens viktiga roller är att döpa, konfirmera, viga och begrava, samt att förmedla Guds ord på ett levande sätt under gudstjänsten. 

I församlingen är gudstjänsten en central del där mötet mellan Gud och människor äger rum. Prästens uppgift är att göra Guds ord levande under gudstjänsten. Dessutom innebär prästens arbete att följa människor genom livets olika skeden, från dop till begravning. Samtalet med människor är också en viktig del av att vara präst.

Inom diakonin ligger fokus på människan och de villkor som präglar människans liv. Diakonins mål är att hjälpa människor att upptäcka sina möjligheter och erbjuda stöd både på individnivå och i grupp. Här finns kontaktuppgifter till församlingens diakoner.

Diakonens roll i församlingen innebär att ta ansvar för kyrkans sociala arbete. En central uppgift är att stödja människor i att hitta sig själva och sin plats i livet. För att lyckas i sitt arbete behöver en diakon vara en god lyssnare, ha ett starkt socialt engagemang och arbeta för att alla i samhället ska få goda livsvillkor.

Att spela vid olika typer av gudstjänster är kärnan i en kyrkomusikers arbete. Musiken berikar gudstjänsten. Dop, vigslar och begravningar innebär en växling mellan glatt och vemodigt och omfattar en mängd olika musikstilar. Som kyrkomusiker har man även chansen att undervisa, skapa konserter och arbeta med körer för både barn, unga och vuxna.

Församlingspedagogens arbete är centrerat kring lärande, både för barn, ungdomar och vuxna. Samarbetet och den ständiga utvecklingen av undervisning och social gemenskap är viktiga delar av arbetet. I församlingen finns en bred verksamhet för konfirmander, där barnen har en självklar plats, och vuxna samlas till bland annat samtal om livsfrågor och tro.

Kommunikatörerna jobbar med församlingens kommunikation, bland annat webbplats, tryckt material och sociala medier.

    Samtal och stöd

    Ibland är livet svårt och då kan man behöva medmänniskor att tala med. Om du känner dig ledsen, ensam eller orolig eller behöver någon att prata med av andra skäl kan du höra av dig till oss.

    Kontakt med präst eller diakon
    På helgfria vardagar kan du få kontakt med en präst eller diakon från församlingen genom att ringa 08-683 63 00 eller mejla farsta.forsamling@svenskakyrkan.se   
    Präster nås helgfri måndag-fredag kl 09.00-11.00
    Diakoner nås helgfri tisdag-fredag kl 09.00-11.00
    Du kan också kontakta våra präster och diakoner direkt, se kontaktuppgifter här.

    Är ditt ärende akut och ligger utanför våra öppettider kan du höra av dig till jourhavande präst på 112 och be att få bli kopplad till Jourhavande präst. Den som svarar är präst inom Svenska kyrkan.

    Stöd/samtalsgrupper
    Sorgegrupp - för dig som mist en nära anhörig de senaste 2-3 åren
    Humlan - Stödgrupp för barn och unga till föräldrar med beroendeproblematik