Nyhetsbrev från Villberga församling 22 april

Sandra Wallin skriver om den fest vi att vänta, att Jesus återuppstått från de döda och bereder plats åt oss i guds rike.

Anledning att fira

Eurovision Song Contest brukar anordnas i maj och i år är det Sverige och Malmö som står som värd för tävlingen, en sångtävling som har Guinness World Records för den längsta pågående musiktävlingen i världen. Till Elitloppet på Solvalla bjuds 16 hästar med kuskar in, som utmärkt sig speciellt under året. Denna, Sveriges och en av världens största och mest prestigefyllda trav­tävlingar, går av stapeln sista söndagen i maj, på mors dag.

Detta är två tillställningar som de flesta har hört talas om eller har någon relation till. Det pratas om bästa sångbidraget eller bästa hästen med den bästa kusken. 
Det finns hopp och förväntningar om att just det jag önskar ska slå in.

Spänningen och tankarna om vad som kommer att hända gör att det pirrar lite extra. Glädjen över att få bevittna händelseförloppet är något att se fram emot. 
Människor kan skapa fest kring tillställningar som musiktävlingar och travlopp genom att samlas, äta god mat tillsammans, samtala och gemensamt hoppas på ett bra utfall av eventet.

Kristi himmelsfärds dag, som i år firas 9 maj, är en dag att fira. Vi får fira att Jesus, som efter år ha utmärkt sig på många vis, far upp till himlen och bereder plats åt oss i guds rike. Jesus har visat oss att hoppet finns. Det finns något att förvänta sig och hoppas på.

Han lovade oss att dö, för att sedan uppstå för våra synders skull. Han visade att det alltid finns en ny chans för oss. Hoppet och tron som Jesus givit oss ska vi prata om, samlas kring och gemensamt fira. Under maj månad ges det flera tillfällen till just detta. 

Välkommen till oss i Villberga församling.

//Sandra Wallin, församlingspedagog

Vi tipsar om kommande program

Friluftsgudstjänst med familjefest

Datum: 9/5 
Tid: kl 11
Plats: Villberga prästgård
Alla församlingsbor, unga som gamla, släkt som vänner hälsas välkomna. I friluftsgudstjänsten kommer barngrupperna, barnkören och Villbergakören att medverka. Vid sämre väder är vi inne i prästgården. Vi firar hoppet om himlen och sjunger sommarpsalmer. 
Efter gudstjänsten bjuder vi på grillad korv, kaffe, saft och hembakt. Det blir spännande aktiviteter för barnen som t ex luftgevärsskytte, tipspromenad, fiskdamm, tur med traktor och skrinda med mera. Ta med en filt el stol att sitta på.

Konfirmation

Datum: 12/5
Tid: kl 11
Plats: Litslena kyrka
25 underbara ungdomar går i mål på sitt konfirmandår med en konfirmationsmässa i Litslena kyrka. Under året har de utforskat bl a hur det går till på ett krematorium, hur Mariadöttrarna i Vallby lever, vad en pilgrimsvandring är, vilka pärlor som ingår i Frälsarkransen och varit på ett konfirmandläger där det blandades utförsåkning med att upptäcka bibeltexter, den kristna tron mm.

Pilgrimsvandring i Trögden

Datum: 19/5
Tid: kl 11
Plats: Hacksta kyrka
Välkommen att vara med på en enkel pilgrimsvandring söndag 19/5. I lugn och ro går vi tillsammans och gör några uppehåll längs vägen för andakt och matsäck. Vandringen sker tidvis under tystnad. Start kl 11 i Hacksta kyrka med mässa med pilgrimstema. Sedan vandring ca 6 km, mest på asfalt men också på mindre stigar. Vi avslutar med gudstjänst kl 16 i Veckholms kyrka.
Bra att ha: bekväma skor, ryggsäck med matsäck och sittunderlag, vattenflaska
Ledare: Katarina von Otter, präst, och Susanne Karlsson, kyrkvärd. Anmälan senast 14/5 till: katarina.vonotter@svenskakyrkan.se, tfn 070-238 00 06

Sopplunch

Kom och få i dig en godsmakande tallrik soppa, samtala och umgås.
Datum & tid: 15/5 
Plats: Hacksta sockenstuga
Kostnad: 30:-/person

Tallgårdens kyrkträff

Varje torsdag kl 14 möts vi samlingssalen på Tallgården för att fira gudstjänst eller bjudas på något program, fika och samtala. Kostnad: Gratis
Program:
25/4 Gudstjänst 
2/5 Kyrkträff – Staffan Arvidsson underhåller med sin fiol och sång
9/5 INSTÄLLT
16/5 Kyrkträff – Sandra Wallin & Mari Lindskog sjunger och spelar
23/5 Gudstjänst
30/5 Kyrkträff – Villbergakören kommer och sjunger under ledning av Mari Lindskog.

Fredagsträffen

Kom och fika, prata om något spännande, kanske någon specifik aktivitet.
Datum & tid: 26/4 kl 13-15
Plats: Grillbylokalen, Grillby torg
Kostnad: Gratis

Hantverkscafé

Vill du ha sällskap när du stickar, målar, broderar, pärlar mm? Vill du komma igång med något hantverk?
Vi inspirerar varandra och delar erfarenheter.
Fika dukas fram ca kl 19.
Datum & tid: 25/4 kl 18-21
Plats: Grillbylokalen, Grillby torg
Kostnad: 20kr/person

Gudstjänster

  • 25/4
    kl 8.30 Villberga kyrka – Morgonmässa
  • 28/4
    kl 11 Villberga kyrka – Gudstjänst
  • 5/5  
    kl 11  Hacksta kyrka – Mässa
    kl 16 Härkeberga kyrka – Gudstjänst
  • 9/5
    kl 11 Villberga prästgård – Friluftsgudstjänst med familjefest
  • 12/5  
    kl 11 Litslena kyrka – Konfirmationsmässa
  • 19/5  
    kl 11 Husby-Sjutolft kyrka – Mässa
    kl 11 Hacksta kyrka – Mässa med efterföljande pilgrimsvandring
  • 23/5
    kl 8.30 Villberga kyrka - Morgonmässa
  • 26/5
    kl 11 Löts kyrka – Gudstjänst
    kl 16 Villberga kyrka - Gudstjänst
En liten asfalterad väg går genom sommarlandskapet.

Kyrktaxi

Kyrktaxi erbjuds församlingsbor för resor till söndagsgudstjänst i Enköpings pastorat. Bokas senast fredag kl 18. Kan avbokas fram till en timme innan avfärd.

Nyhetsbrev

Enköpings pastorat skickar ut ett nyhetsbrev med information från församlingar och kyrkogårdsförvaltning. Du kan prenumerera på brevet, som då skickas till dig per e-post.

Kontakt Villberga

Här hittar du kontaktuppgifter till medarbetare i Villberga församling samt information om verksamheten.