4/8 Musikcafé med andakt: The swedish songbook

Nyhet Publicerad Ändrad

En ”svensk sångbok” med svenska melodier som under åren spelats och sjungits av jazzmusiker. Välkommen 18.00, Farstastrandkyrkan. Fri entré.

Sara Fischer, sång 
Stefan Gustafson, trumpet/flygelhorn ev piano 
Mats Larsson, gitarr 
Hans Backenroth, kontrabas
 
Den sk amerikanska sångboken med låtar från musikaler, schlagers och originalkompositioner utgör än idag själva stommen i jazzen världen över men det finns även en ”svensk sångbok” med svenska melodier som under åren spelats och sjungits av jazzmusiker. 

När: 4 augusti 18.00, Farstastrandkyrkan. Fri entré. Dörrarna öppnas 17.30.
Plats: Brunskogsbacken 17, T-bana Farstastrand

Mer om medlemmarna:

Sara Fischer 
Sara Fischer är en jazzsångerska med en bred repertoar som hon väljer med omsorg från den amerikanska och svenska jazzskatten. Hon kan höras med gruppen Golden Slumbers som tolkar Beatles i jazzstyle.   
Hon har bl.a spelat med Lars Sjösten, Mathias Algotsson, Patrik Boman och Ronnie Gardiner. 
 
Stefan Gustafson -pianist och trumpetare -utbildad vid Södra Latins Gymnasium och Kungliga Musikhögskolan Stockholm. 
Har spelat med storheter som Roffe Ericsson, Alice Babs, tidigare medlem i bl.a. Nisse Sandstöms sextett och Bernt Rosengren Quartet. 
Stefan har turnerat i hela Sverige samt Tyskland, Danmark, Norge och bl.a. framträtt på Nobelfesten ett flertal tillfällen. 
Han har även skrivit musik för SVT och olika teaterprojekt samt varit kapellmästare vid ett antal teateruppsättningar m.m. 
 
Mats Larsson gitarrist 
Har haft förmånen dom sista åren att få spela 
med dessa fina musiker i olika sammanhang såsom Jan Allan, Hayati Kafe, Monica Dominique, Ronnie Gardiner, Hans Backenroth, Stefan Gustafson, Klas Lindqvist, Stefan Isaksson och gruppen Sweet Jazz Trio som turnerat flitigt i Japan, Vietnam, Norge och Finland. 
Ingår även i gruppen Marcks Brothers, Golden Slumbers och JAMM 
Studerat på Musikhögskolan i Stockholm. 
 
Hans Backenroth (f. 1966 i Karlstad) är med sitt hårdsvängande spel, varma sound och lyriska solon en av de främsta basisterna i Skandinavien. Som 20-åring fick han Nisse Sandström som lärare och året därpå blev han medlem i Fredrik Norén Band. Snart därefter blev han en a vom mest anlitade basisterna och spelade med bland andra Arne Domnérus, Monica Zetterlund, Rebecka Törnqvist, Kjell Öhman, Ulf Wakenius, Claes Janson och Bernt Rosengren. Förutom att ha spelat med alla större jazzmusiker i Skandinavien har Hans varit den basist många internationella stjärnor anlitat, däribland Harry “Sweets” Edison, Clark Terry, Roger Kellaway, Scott Hamilton, Toots Thielemans, Kenny Barron, Karin Krog, Ed Thigpen, Doug Raney, Eddie Daniels och många andra. Hans turnerar runt om i hela världen och sedan tjugo år har han turnerat i Japan i stort och medverkat på över 200 skivinspelningar. Den andra skivan i eget namn ”Parker’s Mood” (2021) blev utsedd till årets hyllning i tidningen Lira och framröstad som årets tredje bästa jazzinspelning i tidningen Jazz/Orkesterjournalen.  
 

Musikcafé med andakt

Söndagar kl. 18.00, 30 juni-25 augusti i Farstastrandkyrkan