Distriktsledare/präst 100%  till Farsta församling

Nyhet

Vi söker nu en distriktsledare/präst till Söderledskyrkan. Söderledskyrkan är en av tre distriktskyrkor i församlingen och har en folkbildande och diakonal profil.

Vi söker dig som är en erfaren ledare vars ledarskap präglas av tillit, trygghet och lyhördhet.  

Genom ett ledarskap präglat av närvaro, handlingskraft och inspiration är du med och utvecklar såväl medarbetare i deras arbetsuppgifter som utvecklingen av församlingslivet i Söderled.

Som distriktsledare i Söderled har du budget-, verksamhets- och fullt arbetsledaransvar (inkl schemaläggning och medarbetarsamtal) för verksamhet och medarbetare i distriktet. Utöver att vara med och leda teamet i Söderled är du även en del av församlingens strategiska ledningsteam och ges på det viset möjlighet att bidra till och påverka församlingens helhetsarbete som tex strategiska vägval och riktning samt hur vi ska vara kyrka på bästa sätt. Du är även ett stöd till kyrkoherden vad gäller att hålla i arbetsledarträffar (här diskuterar och löser arbetsledarna operativa, praktiska frågor) samt arbeta fram vissa underlag såsom tex sommarschema.   

Utbildning och erfarenhet 

  • Du har några års erfarenhet av församlingsarbete i Svenska kyrkan och tidigare erfarenhet av arbetsledning. 
  • Vi söker dig som är behörig präst i Svenska kyrkan och har arbetat som det ett antal år.  
  • Du har ett stort intresse för ledarskap och vi önskar att du har någon form av dokumenterad ledarskapsutbildning. 
  • Du tycker om att leda andra genom ett tillitsbaserat, kommunikativt och målstyrt ledarskap. På ett engagerat, lyhört och prestigelöst sätt tar du tillvara medarbetarnas kompetenser, vill möjliggöra och stödja. 
  • Har erfarenhet av gudstjänstutveckling inom Svenska kyrkan.
  • Har intresse och förmåga att tänka nytt men också att administrera och förvalta. 
  • Vi ser gärna att du har kunskap om kris- och beredskapsarbete då församlingen ofta varit resurs vid lokala särskilda händelser. 
  • Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och en del i detta är att du delar Svenska kyrkans värdering om allas lika rättigheter. 
  • Du har god datorvana och kan hantera digitala verktyg. 
  • Har du gått kursen Kyrkligt ledarskap eller liknande är det meriterande. 
  • Körkort önskvärt

Om församlingen  

Söder om söder ligger Farsta församling. I nuläget bor det knappt 62 000 personer (varav ca 41 % är medlemmar) i Farsta, men Farsta stadsdel växer snabbt och befolkningen ökar stadigt. Församlingen erbjuder ett myller av mötesplatser för alla åldrar i tre distrikt: Söderled, Farsta och Sköndal. Dessutom finns den diakonala mötesplatsen Kornet och ett centralt kansli. Det arbetar ca 53 medarbetare i församlingen.  
Församlingen styrs av ett engagerat kyrkoråd som tillsammans med kyrkoherden fattar beslut om församlingens prioriterade satsningar. T ex hur vi kan fortsätta vara en flexibel och relevant kyrka i våra kyrkorum och i samhället och hur vi kan arbeta med andlig och kristen fördjupning.  
Församlingen har ett upparbetat samarbete med Farsta stadsdel, närpolis, skolor och andra lokala aktörer och är en efterfrågad och självklar resurs i olika nätverksarbeten och vid särskilda händelser.    

 Anställningsform  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. 

  Vi erbjuder dig:  

  • att arbeta i en församling som växer och utvecklas. 
  • FIN ”Livsviktigt och Hoppfullt i Farsta” med andra ord, en församling som verkar för ett livsviktigt och hoppfullt Farsta.
  • att vara en del i kyrkoherdens ledningsteam, vara med och påverka samt reflektera kring församlingens strategiska vägval och församlingens riktning
  •  glädjen att leda ett kreativt arbetslag med 15 medarbetare, att stödja dem i det dagliga arbetet och ansvara för budget, planering, schemaläggning  

Vill du vara med och utveckla arbetet i Söderled - tveka inte utan skicka in din ansökan snarast. 

Tillträdesdag 

Tillträde på tjänsten 2025-01-27 eller enligt överenskommelse.  

Ansökan

Välkommen med din ansökan innehållande personligt brev med CV, prästbrev, samtycke enligt GDPR och försäkran arbetsledande komminister snarast, dock senast 2024-09-15. 
Intervjuer kommer att ske under veckorna 39 - 41. 

För att Domkapitlet ska kunna behandla dina personuppgifter vid behörighetsprövning behöver vi ditt godkännande enligt GDPR. Vi ber dig också fylla i en försäkran med ditt godkännande att du är beredd att i alla uppgifter tjänstgöra tillsammans med andra som vigts till ett uppdrag inom kyrkans vigningstjänst oavsett deras kön. Här nedan via länkar finns blanketter för dessa ändamål. Det är viktigt att du läser igenom och skickar in blanketterna i samband med att du söker tjänsten.

Ladda ner, skriv ut, fyll i och skriv under innan du skickar in blanketterna. Det går bra att scanna blanketterna och maila med ansökan eller skicka i kuvert till adress Farsta församling, att. Carl Pettersson, Lingvägen 149, 123 61 Farsta

Ladda ned försäkran för arbetsledande komminister (pdf)

Ladda ned samtyckesblankett enligt dataskyddsförordningen vid behörighetsprövning av tjänst (pdf)

Välkommen med din ansökan till farsta.ansokan@svenskakyrkan.se

Vid frågor om tjänsten, kontakta: 
Anette Westergren Järnkrantz, Kyrkoherde 
Anette.Westergren-Jarnkrantz@svenskakyrkan.se 
08-683 63 12

Carl Pettersson
carl.pettersson@svenskakyrkan.se
08-683 63 11

Jobba hos oss

Är du sugen på att börja jobba i församlingen så kan du se vad som finns tillgängligt här.