Årsta kyrka inomhus med människor i rörelse
Foto: Karin Boo

PRÄST SÖKES

Ansök senast 15 september

Präst till alla våra 30-plussare med familjer

Enskede-Årsta församling växer och blir yngre. Medelåldern ligger mellan 30 och 35 år. Därför söker vi dig som vill vara med och forma församlingens fokusområde: barn & familj.

I veckorna fylls våra lokaler av flera hundra körbarn och deras väntande föräldrar. Där i mellanrummen behövs du. Du kommer också att möta församlingsborna i gudstjänster med små och stora, i öppna förskolan och i konfirmandarbetet.

Församlingen har ett stort engagemang för Act Svenska kyrkan och arbetar aktivt för allas rätt till ett värdigt liv. Det innebär också att vi har ett fokus på klimaträttvisa och strävar efter att bli klimatneutrala till 2030. Ett annat prioriterat område är social hållbarhet. Vi erbjuder plats för arbetsträning och öppnar upp för att engagera fler volontärer i verksamheterna. 

Under 2025-2026 kommer vi att etablera oss i Slakthusområdet – ett helt nytt område vid Globen. www.al.se/slakthusområdet

Du kommer att tjänstgöra både i Enskede och Årsta. Din arbetsplats finns i Årsta kyrka. Tjänsten är en tillsvidaretjänst med tillträde snarast möjligt.

Ansökan

Vi ser fram emot din ansökan!
Skicka till: enskede-arsta.ansokan@svenskakyrkan.se
Sista ansökningsdag är 15 sep. Ansökningarna behandlas löpande.

Har du frågor?
Tveka inte att kontakta oss!
Kyrkoherde Marie Rehnstam 08-556 133 60
marie.rehnstam@svenskakyrkan.se

händer tillsammans
Foto: istock

Om församlingen
Enskede-Årsta församling genomgår en tydlig generationsväxling och andelen barn och unga ökar. Dessutom växer församlingen och vi står i en utmanande och spännande förändrings- och utvecklingsfas som lär pågå under många år.

I församlingen finns Årsta kyrka och församlingshus, Enskede kyrka, Kyrkvillan samt sjukhuskyrka på Dalens sjukhus.

Gudstjänst firas varje söndag i båda kyrkorna under större delen av året. Församlingen har ett stort engagemang för Act Svenska kyrkan och arbetar aktivt för allas rätt till ett värdigt liv. Det innebär också att vi har ett fokus på klimaträttvisa och strävar efter att bli klimatneutrala till 2030. Ett annat prioriterat område är social hållbarhet. Vi erbjuder plats för arbetsträning och öppnar upp för att engagera fler volontärer i verksamheterna. 

Församlingen har ca 40.000 innevånare och 20.000 kyrkotillhöriga. Inom församlingen ligger bland annat Globen, Tele2 Arena och Skogskyrkogården.

I vårt område finns även en Equmeniakyrka (Triangelkyrkan) och en Serbisk Ortodox kyrka.

Enskede-Årsta har en enkel och platt organisation med en kyrkoherde och en administrativ chef. Sammanlagt ca 40 anställda. Välskötta fastigheter och en ordnad ekonomi.

Församlingens område är mycket expansivt. På Slakthusområdet planeras 4000 bostäder och 9000 arbetsplatser. Här kommer det att byggas grundskola, gymnasium, förskolor och idrottshall.  På Årstafältet planeras 6000 bostäder, skolor, förskolor och park mm. Arbetet är i gång.