Foto: Kent Pettersson

Pilgrimsvandring i Varberg

I rörelse har vi lättare att stilla oss och upptäcka vad Gud vill ge oss nu. Vandringarna sker i samtal, bön och tystnad.

Kvällsvandringar

Tisdagar 17.00-19.00
Datum: 25 juni, 2 juli, 9 juli, 16 juli, 23 juli, 30 julioch 6 augusti.
Samling och avslutning vid Varbergs kyrka, intill torget. 

Ta med vatten, sittunderlag, kaffe, te eller frukt för ett stopp på vägen.
Ingen anmälan.

Dagsvandringar

Vandringarna är på stigar och asfalt. Stopp för tankeord och regelbundna pauser, samt en längre middagsrast. Hastigheten under gång är cirka fyra kilometer i timman. Sluttiderna är ungefärliga. 
Ingen avgift för någon av vandringarna.
Ta med vatten, matsäck för hela dagen och sittunderlag.

Retur

Lördag 6 juli 9.00-15.00
Samling och avslutning i Sollyckans kyrka, vid Håstensrondellen, Under dagen är det rast vid Träslövs kyrkoruin. Vandringen är cirka 10 kilometer lång. 
Anmälan senast 2 juli till med namn och mobilnummer till Varbergs församlingsexpedition 0340-813 00 eller varberg.forsamling@svenskakyrkan.

I samarbete med Equmeniakyrkan Håsten.

Pilgrimens krans

Lördag 27 juli 12.00-17.00
Samling i Apelvikshöjds kyrka och avslutning med mässa i Träslövsläge kyrka 16.30. Vandringen är cirka 10 kilometer och går bitvis på strandängar som oftast är fuktiga. Hundförbud råder på stränderna i Varbergs kommun. 
Anmälan senast 22 juli till med namn och mobilnummer till Varbergs församlingsexpedition 0340-813 00 eller varberg.forsamling@svenskakyrkan.

I samarbete med Träslövs församling.

Sinnena

Lördag 10 augusti 10.00-13.00 
Samling och avslutning i Apelvikshöjds kyrka. 
Vandringen, som går över Hästhagabergen, är ca 4 kilometer.
Ingen anmälan.

Pilgrimsvandring

Pilgrimsvandringar i Göteborgs stift

Att vandra i en lagom lunk, hinna med att se och uppleva utmed vägen, att tänka en tanke till slut. Att få möjlighet att tala men även kunna gå tillsammans i tystnad. Pilgrimsvandringen är välgörande för både kropp och själ.

Walk for Future day

Lördag 7 september arrangeras Global Walk for Future Day. Du kan läsa mer om den och många andra vandringar som sker under inom ramen för Pilgrim´s Walk for Future.

Stillhet genom vandring

Fascination och förundran, eller kanske bara undran, finns i blickarna som ser människorna som går på led söderut genom centrala Varberg. Det är en manifestation. För det stilla livet, för den inre resans betydelse. Viktigast är ändå just deltagarnas inre resa på den korta pilgrimsvandringen.

En rostig gammal nyckel i en gammal dörr

Meditation

Meditation innebär att sitta sig till stillhet. Vi behöver balans i livet, med både vila och arbete. I vår tid har vi ofta för lite av paus.

Taizémässa

En stilla mässa på onsdagar 18:00 i Varbergs kyrka.