Ny pocket med aktuella böner!

Lagom till allhelgonahelgen kommer en ny pocket med bön finnas ute i handeln. Boken heter /be och innehåller 292 böner hämtade från bönewebben på Svenska kyrkans webbplats.

Bönerna i pocketen /be utgör en berättelse om livet i Sverige i dag.

Bönerna i pocketen /be utgör en berättelse om livet i Sverige i dag. Foto: Magnus Aronson

Bönerna i /be – som var och en utgör en egen berättelse om livet i Sverige idag – är skrivna av alldeles vanliga människor som du och jag. Detta undrar, hoppas, älskar, hatar och sörjer vi i Sverige just nu.

Bön i det moderna samhället

När bönewebben lanserades i augusti 2009 sökte sig många människor till den nya webbplatsen.

Idag finns där över 40 000 böner för var och en att ta del av. Det omfattande materialet visar att bönen är synnerligen levande även i vårt moderna samhälle.

För att göra dem ännu mer tillgängliga har Svenska kyrkan i samarbete med Verbum förlag valt ut 292 stycken och publicerar dem i en pocketbok.

Det handlar om oss

/be är en bok som alla kan känna igen sig i. Varje bön är en egen berättelse om någons liv i Sverige i vår tid. Det är en bok som berör.

Bönerna är hämtade från perioden augusti 2009 till maj 2010.

De är skrivna av människor från hela landet, i alla åldrar och av båda könen. Några vill så gärna bli gravida, andra vill hälsa till någon som dött. En är rädd och ensam, en annan vill ha någon att dela livet med. Här finns tacksamhet och glädje, sorg och ilska. Någon har drabbats av våld, en annan vill bara se sitt lag vinna matchen.

Bidrar till en bättre värld
Det är också en bok som gör gott. För varje bok som säljs går 15 kronor till Svenska kyrkans internationella arbete.

Susanne Folin

Redaktionen@svenskakyrkan.se