Nick Cave-gudstjänst och invigning av konstverket Din Mamma

Nyhet Publicerad Ändrad

En musikgudstjänst i påsktid med text och musik från Nick Caves skiva “Seven Psalms”. Tankar om sorg och längtan, om förtvivlan och nåd och om Gud och människan. Fri entré! Onsdag 27 mars kl 19 i Annedalskyrkan.

Nick Cave växte upp i den anglikanska kyrkan och i sitt musikskapande har han påverkats av Bibeln. På albumet "Seven Psalms" tolkar Nick Cave Psaltarens psalmer. I gudstjänsten framförs skivan i sin helhet med svensk text skriven av Leif Jordansson och recitation av flera röster. Det blir även några låtar av Nick Cave under kvällen, även de med svensk text.

Under gudstjänsten medverkar Leif jordansson, Agneta Danielsson, Gunnar Frick m fl.

Lyssna på skivan ”Seven Psalms” på Spotify - klicka här.

 

Under gudstjänsten invigs konstverket ”Din Mamma” av skulptören Susanna Arwin.

Konstverket är en modern version av den klassiska Pietà-skulpturen av Michelangelo - där den döde Jesus vilar i sin moders famn. Konstnären beskriver sitt konstverk:

Tanken är att väcka empatin som ett ”vapen” i betraktarens ögon, för att kanske få förståelse om att bakom varje skjutning finns en mamma, en pappa, syskon, släkt, ett otal antal människor traumatiserade, brutna i sin tilltro till livet. I våldets namn göds vreden. Här kanske skulpturen kan vara ett vänligt ”vapen” mot vedergällningspricipen som ligger så djupt i oss alla.

Gudstjänsten arrangeras av Annedals församling och Kultursamverkan Göteborgs stift.