Foto: Magnus Aronsson/Ikon

Jobba här

Vill du arbeta i en organisation där ditt arbete gör skillnad på riktigt? Svenska kyrkan Karlstads stift tror på att alla människor kan mötas på lika villkor och att alla ska få leva i tro, hopp och kärlek. Hos oss blir du en del av och delaktig i att stärka och utveckla Svenska kyrkans resa in i framtiden.

Svenska kyrkan har en central roll i Sveriges historia, kultur och framtid. Kyrkan har varit en viktig institution i århundraden, och är betydelsefull för många människor både som en religiös och kulturell symbol. Karlstads stift är den del av Svenska kyrkan som finns och verkar i Värmland och Dalsland.

Som en del av Karlstads stift arbetar du främjande med att skapa förutsättningar för församlingarna att fullgöra sitt uppdrag. Genom olika initiativ och program arbetar Karlstads stift för att främja social rättvisa, medmänsklighet, hållbarhet och en känsla av samhörighet.

Stiftet finns för församlingens skull och hos oss är varje dag en möjlighet att göra verklig skillnad. Du bidrar inte bara till ett bättre samhälle utan finns också för medarbetare i församling i behov av stöd och vägledning. Karlstad stift är en plats där arbete blir till en meningsskapande resa och där dina professionella ambitioner kan växa.

Välkommen till Svenska kyrkan Karlstads stift – där ditt arbete har verklig betydelse.

Lediga jobb

Letar du nytt jobb? Här hittar du lediga tjänster i Karlstads stift. Hoppas vi ses!

Ung i kyrkan

Jesus gjorde tydligt att barn och unga har en central roll i kyrkan och så är det också hos Svenska kyrkan i Värmland och Dalsland. I församling finns det plats för alla, här kan du läsa mer om hur du som ung kan engagera dig. Det finns en uppgift just för dig.

Kyrkliga yrkesutbildningar

Drömmer du om att arbeta nära människan? Inom Svenska kyrkan finns det fyra profilyrken: präst, diakon, församlingspedagog och kyrkomusiker. Läs mer om dem och utbildningarna som tar dig dit.

Teologiskt ledarskap

I mycket av det bibliska ledarskapet finna insikten att man inte kan, inte duger, inte är perfekt... men man tar ledarskapet genom att ta hjälp av andra, hjälp av Gud. Det är laget, inte jaget som gäller. I skriften "Kristus går alltid mot strömmen" utvecklar biskop Sören sina tankar om teologiskt ledarskap.

Anställningsvillkor och förmåner när du arbetar på Karlstads stift

På Karlstads stift får du ett meningsfullt och viktigt arbete med bra utvecklingsmöjligheter och förmånliga villkor.