Tro och liv

Svenska kyrkan finns med dig genom hela livet. Genom glädje, sorg och allt där emellan. Här hittar du information om hur du kan fördjupa din tro, få stöd när det är svårt eller bara delta.

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning handlar om din personliga längtan och nyfikenhet. Det finns olika sätt att reflektera över och utforska kristen tro och liv. Här hittar du bibelguider, poddar, inspelade böner och annat material som kan hjälpa dig att utforska just din tro.

Ung i kyrkan

Jesus gjorde tydligt att barn och unga har en central roll i kyrkan och så är det också hos Svenska kyrkan i Värmland och Dalsland. I församling finns det plats för alla, här kan du läsa mer om hur du som ung kan engagera dig. Det finns en uppgift just för dig.

En blandad kör övar i en kyrka.

Musik i kyrkan

Kyrkomusiken är en stor del av kyrkans liv och verksamhet. I Värmland och Dalsland finns det både konserter att njuta av och körer för olika åldrar att sjunga i. Karlstads stift arbetar även i nära samarbete med Kyrkosångförbundet för att kunna ordna olika träffar och arrangemang för musikintresserade i området.

Sorgebearbetning

Att förlora en anhörig kan innebära en stor livskris och förlusten kan aldrig ersättas. När någon som stod dig nära har dött påverkar det ditt liv på olika plan. Nya känslor och tankar kommer. Svenska kyrkan erbjuder samtal och sorgegrupper.

Barnens bästa bibel

En bibel för barn skriven av biskop Sören Dalevi, direkt från de grekiska och hebreiska originaltexterna. Orden har blivit detaljrika illustrationer gjorda av barnboksförfattaren Marcus-Gunnar Petterson.

Ungdomar sitter på rad med varsin psalmbok.

Tro tillsammans

En stor del av kyrkans tro och liv handlar om att tro tillsammans. Det finns många sätt att ta del av kyrkans gemenskap. Här hittar du några av dem.

Utbildningar och arrangemang

Här hittar du utbildningar och andra arrangemang för dig som är förtroendevald, ideellt engagerad eller allmänt intresserad av Svenska kyrkan i Karlstads stift.