Tidningen Ett gott liv ligger på en linneduk. Bredvid står en kopp med kaffe och man anar lite gröna växter i förgrunden.

Ett gott liv 2022

Här kan du läsa Ett gott liv 2022. I detta nummer kan du bland annat läsa om hur det är att vara ideell i kyrkan, konfirmation, diakoni och vikten av att skapa en levande kyrkogård.

Ibland får jag frågan, lite på skämt men med ett uns av allvar, ”Du som är präst, är du ledig alla dagar förutom under gudstjänsten på söndagarna?” Då brukar jag svara att gudstjänsten är mycket viktig, men det finns också mycket mer som sker i Svenska kyrkan under hela veckan.

När jag sedan börjar berätta om några av alla viktiga mötesplatser och verksamheter i kyrkans regi så blir människor ofta förvånade och säger att det här hade jag ingen aning om. Ni måste berätta om vad ni gör så att fler får veta. Tidningen som du håller i din hand är en sådanpresentation.

Svenska kyrkan i Norrköping har som valspråk: Vi vill bidra till ett gott liv för alla i vår stad och trakt – oavsett vem man är. Ett gott liv är inte ett liv i överflöd. Det handlar om att få leva sitt liv i samklang med sig själv och andra, i öppenhet mot något som är större än allt. Det kan till exempel vara att sjunga i kör och känna hur musiken flödar genom kroppen. Det kan också handla om att samtala med andra om livsfrågor eller att göra något så konkret som att dela ut mat.

Läs gärna tidningen och vill du veta ännu mer, tveka inte utan hör av dig!

Katarina Wändahl
Kyrkoherde 

Tidningen Ett gott liv ligger på en linneduk. Bredvid står en kopp med kaffe och man anar lite gröna växter i förgrunden.

Ett gott liv

Varje år ger Svenska kyrkan i Norrköping ut tidningen "Ett gott liv" där du kan du läsa mer om Svenska kyrkans arbete i Norrköping. Här kan du ladda ner tidningensnumren eller läs artiklarna online.

Om Svenska kyrkan i Norrköping

Ett gott liv för alla. Svenska kyrkan i Norrköping vill medverka till att Norrköping blir en bra plats att leva på, för alla. Vi vill vara där människor är.