Dela med dig av dina berättelser

Just nu tas det fram digitala guidningar över Norrköpings kyrkor, kapell, kyrkogårdar och begravningsplatser. Har du information om ett föremål, en grav eller en gravsatt person inom Norrköpings pastorat som du vill dela med dig av? Hör av dig till oss!

Norrköpings kyrkor, kapell, gravplatser och kyrkogårdar är fyllda av spännade berättelser och gripande människoöden. Alla en del av vårt gemensamma kulturarv. Ett kulturarv som inte får glömmas bort.

Därför håller Svenska kyrkan i Norrköping och Norrköpings Kyrkogårdsförvaltning just nu på att ta fram digitala guider över kyrkor, kapell, kyrogårdar och gravplatser i Norrköpings pastorat. 

Guiderna, som går att komma åt via både telefon, platta och dator, kommer att innehålla information om föremål och platser men också lyfta trakternas berättelser och människoöden. Stora som små. Korta som långa.

Har du information, bilder eller berättelser du tror skulle passa i guidningarna? Eller vill du komplettera något som redan finns upplagt? Hör av dig till oss på nkp.kommunikation@svenskakyrkan.se

Digitala guider i Norrköping

Nu har Norrköpings pastorat tagit fram digitala vandringar där du som vill enkelt ska kunna läsa om vår kyrkor, kapell, kyrkogårdar och begravningsplatser. Guiderna går att komma åt både via webbläsaren, i mobilen och via appen Kyrkguiden.

Kontakt till Svenska kyrkan i Norrköping

Här hittar du kontaktuppgifter till Svenska kyrkan Norrköpings olika enheter, Kyrkogårdsförvaltningen, alla församlingar och DC - Diakonicentrum samt all personal i pastoratet. Välkommen att höra av dig!