Materialet är tänkt för inomkyrklig användning och vänder sig till dig som arbetar med mat i pastorat och församling. Förbered er och dela upp ansvaret enligt nedan, med hjälp av varandra kommer ni få både roligt och gott!
Klimat och livsmedel hör ihop och valet av råvaror gör stor skillnad på vårt klimatavtryck, men mat och matlagning är också tätt förknippat med kultur och värderingar.
Gustav Johansson är en av Sveriges främsta veganska kokboksförfattare och matbloggare. Han håller regelbundet föreläsningar och utbildningar i växtbaserad matlagning för kockar, företag och för allmänheten. Gustav brinner för att göra hållbar mat god och tillgänglig för alla. Han kommer att leda dig igenom de tre filmavsnitten nedan. Längst ner på sidan hittar du också en föreläsning om fördelarna med vegomat.
Förbered
För en smidig cook-along - gå igenom inköpslistan och recepten, förbered ingredienserna och de redskap som kan behövas. Är ni flera så utse gärna en person som har kontroll över uppspelningen av filmerna.
Vid frågor om filmerna eller recepten kontakta malin.skogqvist@svenskakyrkan.se
Ladda ner inköpslistan (Pdf)
Ladda ner recepten
Förrätt: Rökiga tunnbrödsrullar (Pdf)
Varmrätt: Krämig pasta med ärtor och champinjoner (Pdf)
Efterrätt: Vegansk kladdkaka (Pdf)